Bolognese – perfekt att laga i förväg

Av Godare

(14)

Vad tycker du?

Bolognese – perfekt att laga i förväg

Bolognese på belugalinser– ett riktigt gott recept. Om du lagar upp den här favoritsåsen med linser, tomatpuré och rött vin en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.

Recept av Jessica Frej.

Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.
Bolognese, laga i förväg så blir lunchen lättfixad.

Ingredienser

2 gula lökar
150 gSoltorkade tomater (i påse, utan olja), cirka
8 vitlöksklyftor
2 Morötter
2 selleristjälkar
1 dlTomatpuré
2 kinesisk soja
1 mskKetchup
2 dlbelugalinser, okokta
2 burkarkrossade tomater
2 mskgrönsaksbuljongpulver
1 tskSalt
3 dlrödvin
4 portionerPasta
Persilja
parmesan
Olivolja

Gör så här

1
Hacka lökar, soltorkade tomater, vitlöksklyftor, morötter och selleristjälkar och stek allt med lite olivolja i en gryta i 5 minuter.
2
Tillsätt tomatpuré och stek i 5 minuter till. Häll i soja, ketchup, okokta belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljongpulver, salt och rödvin. Låt puttra i 45 minuter.
3
Servera med nykokt pasta, persilja och massor av riven parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bolognese – perfekt att laga i förväg

Ämnen

Läs vidare