Bolognese – perfekt att laga i förväg
Bolognese på belugalinser– ett riktigt gott recept. Om du lagar upp den här favoritsåsen med linser, tomatpuré och rött vin en dag, så kan du äta med nykokt pasta flera dagar i rad. Såsen går annars utmärkt att frysas in i portionspåsar.
Recept av Jessica Frej.
Ingredienser
Ingredienser
2
gula lökar
150 g
Soltorkade tomater (i påse, utan olja), cirka
8
vitlöksklyftor
2
Morötter
2
selleristjälkar
1 dl
Tomatpuré
2
kinesisk soja
1 msk
Ketchup
2 dl
belugalinser, okokta
2 burkar
krossade tomater
2 msk
grönsaksbuljongpulver
1 tsk
Salt
3 dl
rödvin
4 portioner
Pasta
Persilja
parmesan
Olivolja
Gör så här
1
Hacka lökar, soltorkade tomater, vitlöksklyftor, morötter och selleristjälkar och stek allt med lite olivolja i en gryta i 5 minuter.
2
Tillsätt tomatpuré och stek i 5 minuter till. Häll i soja, ketchup, okokta belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljongpulver, salt och rödvin. Låt puttra i 45 minuter.
3
Servera med nykokt pasta, persilja och massor av riven parmesan.