Chokladterrin – lyxig och lättgjord

Av Godare

Vad tycker du?

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

(99)

Imponera på gästerna med en lyxig och läcker chokladterrin. Enkel och perfekt att göra i förväg. Servera med färska bär och en klick grädde.

Recept ur Mia Öhrns bakbok ”Bästa kladdkakorna”.

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

Ingredienser

Ingredienser

250 g
Mörk choklad
3 dl
vispgrädde
0.5 dl
ljus sirap
25 g
Smör
eventuellt bigarråer till servering

Gör så här

1
Klä en långsmal form eller förvaringsburk med plastfolie. Formen ska rymma minst 0,5 liter och gärna ha ganska liten botten och höga kanter.
2
Hacka chokladen ganska fint. Koka upp vispgrädden tillsammans med sirapen och smöret. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är blank och slät.
3
Häll upp smeten i formen klädd med plastfolie, låt svalna lite och sedan stelna i kylen i minst 5 timmar, men gärna över natten.
4
Lossa terrinen ur formen och skär den i skivor, lättast går det om du spolar kniven med hett vatten och torkar av mellan varje snitt. Terrinen är väldigt kladdig och ganska svår att hantera, men det är precis som det ska vara. Lägg upp skivorna på assietter och servera tillsammans med till exempel bigarråer.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Baka med choklad – härliga recept

  2. Choklad- och blåbärstrifle

  3. Mintchokladkaka – härligt seg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Efterrätter
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!