Picklade rönnbär är ett perfekt tillbehör

Av John Edgren

(5)

Vad tycker du?

Picklade rönnbär är ett perfekt tillbehör

Picklade rönnbär kompletterar allt från köttbullar till mustiga grytor.
Se Fredrik Rosells recept på inläggning – och rätten han har byggt kring det syrliga bäret.

Picklade rönnbär
Picklade rönnbär

Ingredienser

Picklade rönnbär

  • 5 dlrönnbär, rensade
  • 2 dlSocker
  • 2 dlVatten
  • 1 dlÄttiksprit 12%

Purén

  • 5 dlgrädde, som kokas tills 2,5 dl återstår
  • 500 gRotselleri, tärnad
  • 25 gSmör
  • 0,5 dlkokvattnet från rotsellerin
  • Salt
  • Vitpeppar, finmalen

Kantarellerna

  • trattkantareller
  • Smör, att steka i
  • Salt och peppar

Till servering

  • picklade rönnbär
  • Gräslök, fint strimlad
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Picklade rönnbär är ett perfekt tillbehör