Bloggaren: ”Den är jättelätt att göra”

Av John Edgren

Vad tycker du?

Bloggaren: ”Den är jättelätt att göra”

(2)

Nu är det dags att frossa i svenska äpplen, och att göra äppelpaj.

Smulpajen är förvisso svårslagen, men matbloggaren Karin Högberg har en stark utmanare.

Testa hennes franskinspirerade äppelpaj med mandelkräm.  

Ingredienser

Pajdeg

100 g
Smör
3 dl
Vetemjöl
1 dl
Socker

Mandelkräm

2
ägg
1 dl
Socker
2 dl
Mandelmjöl
100 g
Smör
0.5
citron, rivet skal

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna tills du har en slät deg, överarbeta inte.
3
Låt degen ligga i kylen i 30 minuter och kavla eller tryck därefter ut den i en pajform. Förgrädda pajen i ca 10 minuter.
4
Bred ut mandelkrämen (se steg längre ned) i pajen och lägg på äppelskivorna.
5
Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen. Servera gärna med vaniljsås.
6
Mandelkräm: Vispa samman samtliga ingredienser tills du har en någorlunda slät kräm utan smörklumpar. Förvara i kyl om du inte använder den direkt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  2. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  3. Fransk äppelpaj som tillagas i stekpanna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!