Yoghurtdessert med nötter och bär
En supergod och enkel dessert med krämig yoghurt och mascarpone, krispiga nötter och söta bär. En toppendessert att svänga ihop om du har ont om tid. Servera gärna med frukt och bär i säsong så blir desserten extra god.
Ingredienser
Ingredienser
3 dl
grekisk yogurt
3 dl
Mascarponeost
1 tsk
Vaniljsocker
1 dl
Hackade nötter, till exempel valnötter och pistage
0.5 msk
Smör
100 g
Hallon
4 st
Aprikos
3 msk
Honung
färsk mynta
Mynta, färsk
Gör så här
1
Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna och häll i nötterna och strösockret. Låt nötterna steka tills allt blir karamelliserat. Lägg upp nötkrispet på ett bakplåtspapper tills det är dags för servering.
2
Vispa mascarpone krämigt med en elvisp. Vänd i den grekiska yoghurten och vaniljsocker.
3
Häll upp mascarponeyoghurten i skålar och toppa med bär, delade aprikoser, nötkrisp och ringla slutligen över honung. Garnera med myntablad.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen