Majssoppa med smak av Florida

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Majssoppa med smak av Florida

Majssoppa – här är en variant av New England-clam chowdern fast utan musslor. Soppan blir krämigt god av cashewgrädde, som görs i förväg, och får ljuvligt milda smaker.

Recept ur kokboken ”Soup yourself” av Hanna Dunér.

Majssoppa med smak av Florida
Majssoppa med smak av Florida

Ingredienser

Cashewgrädde

cashewnötter
vatten
Salt

Majssoppa

6 potatisar
1,5 Gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
3 blekselleristjälkar
2 mskRapsolja
4 dlmajs , fryst
1 tskTimjan, torkad
8 dllantbuljong
1,5 dlcashewgrädde, se nedan
Sellerisalt
svartpeppar, nymalen

Topping

2 Portabellosvampar
Rapsolja
bladpersilja

Gör så här

1
OBS! Cashewgrädden görs dagen innan eller på morgonen. Blötlägg cashewnötter i kallt vatten ca 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna i nytt vatten. Mixa dem tillsammans med lite vatten och salt, det ska bli en len yoghurtlik konsistens.
2
Hacka skalad potatis, lök, morot och selleri. Fräs i rapsoljan i en gryta 5 minuter. Tillsätt majs, timjan, sellerisalt och peppar. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
3
Medan soppan kokar: Ta bort foten på svampen och hacka hatten i små bitar. Fräs i rapsolja tills bitarna är krispiga (tänk att svampen är ett substitut för bacon).
4
Rör ner cashewgrädden i soppan och salta om du tycker det behövs. Toppa soppan med portabello och hackad persilja.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Majssoppa med smak av Florida