Majssoppa med smak av Florida

Av Godare

Vad tycker du?

Majssoppa med smak av Florida

(4)

Majssoppa – här är en variant av New England-clam chowdern fast utan musslor. Soppan blir krämigt god av cashewgrädde, som görs i förväg, och får ljuvligt milda smaker. Recept ur kokboken ”Soup yourself” av Hanna Dunér.

Majssoppa med smak av Florida

Ingredienser

Cashewgrädde

cashewnötter
vatten
Salt

Majssoppa

6
potatisar
1.5
Gul lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
3
blekselleristjälkar
2 msk
Rapsolja
4 dl
majs , fryst
1 tsk
Timjan, torkad
8 dl
lantbuljong
1.5 dl
cashewgrädde, se nedan
Sellerisalt
svartpeppar, nymalen

Topping

2
Portabellosvampar
Rapsolja
bladpersilja

Gör så här

1
OBS! Cashewgrädden görs dagen innan eller på morgonen. Blötlägg cashewnötter i kallt vatten ca 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna i nytt vatten. Mixa dem tillsammans med lite vatten och salt, det ska bli en len yoghurtlik konsistens.
2
Hacka skalad potatis, lök, morot och selleri. Fräs i rapsoljan i en gryta 5 minuter. Tillsätt majs, timjan, sellerisalt och peppar. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
3
Medan soppan kokar: Ta bort foten på svampen och hacka hatten i små bitar. Fräs i rapsolja tills bitarna är krispiga (tänk att svampen är ett substitut för bacon).
4
Rör ner cashewgrädden i soppan och salta om du tycker det behövs. Toppa soppan med portabello och hackad persilja.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Soppa – mättande, nyttigt och gott

  2. Blomkålssoppa – med ett orientalisk sting

  3. Soppa på grönsaker och curry

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Veganska recept
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo