Världens godaste vegetariska lasagne
Vegetarisk lasagne. Alex och Joel från Instagramkontot “Mat och maräng” lagar lasagne proppad med goda grönsaker och rotfrukter.
– Den här rätten var den som gjorde att jag började uppskatta vegetarisk mat, säger Joel.
Ingredienser
Ingredienser
2
sötpotatisar, eller morötter
2
zucchini
Olja, till stekning
gula lökar
2
vitlöksklyftor
färsk chili, bestäm hur mycket hetta du vill ha
1 burk
krossade tomater
1 dl
grädde, eller mer
basilika, fryst
Salt och peppar
Fyllning
250 g
Bladspenat
200 g
Fetaost
8
lasagneplattor, eller fler
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Tina spenaten.
3
Skala och riv sötpotatisen/morötterna. Riv även zucchinin.
4
Skala och hacka lök, vitlök och chili, fräs detta mjukt i olja.
5
Häll i krossade tomater, grädde, sötpotatis, zucchini och smaka av med salt, peppar och basilika. Låt detta puttra i 10 min.
6
Ta fram en ugnssäker form och häll i 1/3 av den röda såsen.
7
Krama ur vätskan ur den tinade spenaten och strö ut hälften över såsen. Smula sedan över 1/3 av fetaosten. På med lasagneplattor.
8
Ta en nytt lager med röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager med röd sås och ost.
9
Gratinera lasagnen i ugnen i ca 25 min.