Ostscones – gott till frukost
Ostscones – när du vill ha nybakat snabbt är scones perfekt. Med riven ost både i degen och på toppen blir dina scones något alldeles extra.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Baka bröd.
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
1 tsk
Bakpulver
50 g
smör
100 g
Riven ost, och extra ost att lägga ovanpå
1.5 dl
mjölk
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop dem med smöret.
3
Tillsätt den rivna osten och mjölken och knåda snabbt ihop till en deg.
4
Dela degen i 8 delar och platta ut delarna på en plåt med bakplåtspapper.
5
Strö lite riven ost ovanpå varje scones.
6
Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter.