Himmelsk jordgubbstårta

Av Godare

Vad tycker du?

Himmelsk jordgubbstårta

(53)

Tre lager av jordgubbar, grädde och vanilj gör den här tårtan fantastiskt god och saftig. Som en extra bonus är den enkel att baka.

– Utan tvekan den godaste tårta jag någonsin ätit, säger bakbloggaren Frida Skattberg.

Jordgubbstårta

Ingredienser

Tårtbotten

4
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
vaniljpulver
1.5 tsk
Bakpulver

Jordgubbsfyllning

vispgrädde
200 g
Philadelphiaost
1.5 dl
Florsocker
1.5 tsk
vaniljpulver
500 g
Jordgubbar, finhackade

Gör så här

1
Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 till 40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
2
Fyllning: Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp. Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
3
Dekorera gärna med färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fixa bästa våffelsmeten

  2. Lär av tårtproffset – gör succéfika

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!