Himmelsk jordgubbstårta
Tre lager av jordgubbar, grädde och vanilj gör den här tårtan fantastiskt god och saftig. Som en extra bonus är den enkel att baka.
– Utan tvekan den godaste tårta jag någonsin ätit, säger bakbloggaren Frida Skattberg.
Ingredienser
Tårtbotten
4
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Vetemjöl
1 tsk
vaniljpulver
1.5 tsk
Bakpulver
Jordgubbsfyllning
vispgrädde
200 g
Philadelphiaost
1.5 dl
Florsocker
1.5 tsk
vaniljpulver
Gör så här
1
Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt med elvisp i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 till 40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
2
Fyllning: Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
3
Dekorera gärna med färska bär.