Chokladhallongrottor
Chokladhallongrottor – så smart att kombinera hallon och choklad i de här söta små kakorna.
– Underbart god hallongrotta med smak av choklad, lite genialiskt enligt mig, säger Fredrik Nylén.
Recept ur ”Baka med choklad” av Fredrik Nylén.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
smör
1.5 dl
Florsocker
2 tsk
Vaniljsocker
4 dl
Vetemjöl
0.5 dl
Kakao
1 tsk
Bakpulver
1 dl
Hallonsylt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker tills allt är välblandat.
2
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg.
3
Tippa upp degen på bakbordet, dela i två lika stora delar.
4
Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 15 delar.
5
Rulla varje del till en boll och gör en fördjupning i mitten av kakan. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6
Fyll varje kaka med en klick hallonsylt.
7
Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter.