Falafel i pita med yoghurtdressing

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Falafel i pita med yoghurtdressing

Hemgjord falafel i pitabröd blir snabbt en ny vegofavorit som passar både till middag och picknick. Servera falafeln i varma pitabröd med hummus, yoghurtdressing, gurka, rödlök, chili och färska örter.

Hemgjorda falafel i pitabröd – mums!
Hemgjorda falafel i pitabröd – mums!

Ingredienser

  • 500 gkikärter, blötlagda över natten (alternativt förkokta)
  • 1 Lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2,5 tskSpiskummin, mald
  • 2,5 tskkorianderfrön
  • 1 tskChilipulver, eller chiliflakes
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 dlpersilja, färsk och hackad (alternativt koriander)
  • 1 tskSalt
  • neutral olja, för stekning

Yoghurtdressing

  • 2 dlgrekisk yogurt
  • 2 msktahini
  • 2 mskcitronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Till servering

  • pitabröd, gör egna eller köp
  • hummus
  • sallad
  • gurka, i tunna skivor eller tärningar
  • inlagd rödlök
  • bladpersilja , färsk och hackad (alternativt koriander)
  • inlagda jalapenos, eller bananpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Falafel i pita med yoghurtdressing

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.