Falafel i pita med yoghurtdressing
Hemgjord falafel i pitabröd blir snabbt en ny vegofavorit som passar både till middag och picknick. Servera falafeln i varma pitabröd med hummus, yoghurtdressing, gurka, rödlök, chili och färska örter.
Ingredienser
- 500 gkikärter, blötlagda över natten (alternativt förkokta)
- 1 Lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 mskpotatismjöl
- 2,5 tskSpiskummin, mald
- 2,5 tskkorianderfrön
- 1 tskChilipulver, eller chiliflakes
- 1 mskcitronsaft
- 1 dlpersilja, färsk och hackad (alternativt koriander)
- 1 tskSalt
- neutral olja, för stekning
Yoghurtdressing
- 2 dlgrekisk yogurt
- 2 msktahini
- 2 mskcitronsaft
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
Till servering
- pitabröd, gör egna eller köp
- hummus
- sallad
- gurka, i tunna skivor eller tärningar
- inlagd rödlök
- bladpersilja , färsk och hackad (alternativt koriander)
- inlagda jalapenos, eller bananpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.