Krakelerade chokladkakor
Bjud på fina små kakor med ett vackert krackelerat mönster. Lika populära bland både barn och vuxna och perfekta att doppa i iskall mjölk. Tillsätt hackad choklad i degen för ännu mer chokladsmak.
Ingredienser
- 170 gSocker
- 60 mlolja, neutral (eller smält smör)
- 2 ägg, stora
- 60 gKakao
- 150 gVetemjöl
- 1 tskVaniljsocker, äkta
- 1 tskSnabbkaffe, helst espresso
- 0,25 tskSalt
- 100 gSocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.