Krakelerade chokladkakor

Av Lise Finckenhagen

Bjud på fina små kakor med ett vackert krackelerat mönster. Lika populära bland både barn och vuxna och perfekta att doppa i iskall mjölk. Tillsätt hackad choklad i degen för ännu mer chokladsmak.

Chokladkakor med krakelerat mönster

Ingredienser

Ingredienser

170 g
Socker
60 ml
olja, neutral (eller smält smör)
2
ägg, stora
60 g
Kakao
150 g
Vetemjöl
1 tsk
Vaniljsocker, äkta
1 tsk
Snabbkaffe, helst espresso
0.25 tsk
Salt
100 g
Socker

Gör så här

1
Använd gärna en matberedare med k-krok och rör ihop socker och olja till en grynig massa.
2
Tillsätt ett ägg i taget och kör matberedaren tills blandningen är fluffig och lätt.
3
Sikta ihop kakaon och mjölet och rör ner det i smeten tillsammans med vaniljsocker, snabbkaffepulver och salt. Blanda ihop allt till en smidig, ganska kladdig deg.
4
Slå in degen i plastfolie och låt den stå i kylen minst en timme. Den kan stå över natten.
5
Värm ugnen till 180 grader. Sikta ner florsockret i en skål. Ta lite florsocker på händerna och forma degen till cirka 25 lika stora bullar.
6
Rulla varje bulle i florsockret. Det ska vara ordentligt med florsocker på varje bulle.
7
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, lämna lite utrymme mellan dem. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
8
De ska vara lite mjuka och bör inte tillagas för länge. Kyl och förvara kakorna i en lufttät låda.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kanelsnurror med äpple

  2. Äppeltårta på bara tre ingredienser

  3. Dumlekakor i långpanna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kakor
    3. Bakverk
decoration divider

Kakor

Visa alla

Syltrutor med smak av jordgubbar.

Punschrulle i långpanna

Dumlekakor i långpanna

Citronbiskvier