Krakelerade chokladkakor

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Krakelerade chokladkakor

Bjud på fina små kakor med ett vackert krackelerat mönster. Lika populära bland både barn och vuxna och perfekta att doppa i iskall mjölk. Tillsätt hackad choklad i degen för ännu mer chokladsmak.

Chokladkakor med krakelerat mönster
Chokladkakor med krakelerat mönster

Ingredienser

  • 170 gSocker
  • 60 mlolja, neutral (eller smält smör)
  • 2 ägg, stora
  • 60 gKakao
  • 150 gVetemjöl
  • 1 tskVaniljsocker, äkta
  • 1 tskSnabbkaffe, helst espresso
  • 0,25 tskSalt
  • 100 gSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krakelerade chokladkakor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.