Knådfri pizza med morötter

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Knådfri pizza med morötter

Gör det enkelt för dig – bjud på knådfri pizza! Här har vi toppat pizzan med morot, pinjenötter, karamelliserad rödlök och chèvre. Degen ska jäsa i 12–18 timmar och räcker till två pizzor.

Knådfri pizza med morötter
Knådfri pizza med morötter

Ingredienser

Oknådad pizzabotten

  • 500 gVetemjöl
  • 0,5 tsktorrjäst
  • 2 tskSalt
  • 330 gVatten
  • 2 mskOlivolja

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar, stora
  • 2 mskSocker
  • 2 mskBalsamvinäger
  • neutral olja, för stekning

Extratopping

  • 2 dlCrème fraiche
  • 200 gChèvre
  • 2 morötter
  • 1 mskröd chili, finhackad
  • Honung, flytande
  • citron
  • pinjenötter, rostade
  • vattenkrasse, eller basilika

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Knådfri pizza med morötter

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.