Knådfri pizza med morötter
Gör det enkelt för dig – bjud på knådfri pizza! Här har vi toppat pizzan med morot, pinjenötter, karamelliserad rödlök och chèvre. Degen ska jäsa i 12–18 timmar och räcker till två pizzor.
Ingredienser
Oknådad pizzabotten
- 500 gVetemjöl
- 0,5 tsktorrjäst
- 2 tskSalt
- 330 gVatten
- 2 mskOlivolja
Karamelliserad rödlök
- 2 rödlökar, stora
- 2 mskSocker
- 2 mskBalsamvinäger
- neutral olja, för stekning
Extratopping
- 2 dlCrème fraiche
- 200 gChèvre
- 2 morötter
- 1 mskröd chili, finhackad
- Honung, flytande
- citron
- pinjenötter, rostade
- vattenkrasse, eller basilika
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.