Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Bruschetta med tomat, basilika, vitlök och skinka är ett utmärkt litet italienskt tilltugg eller förrätt. Du kan variera toppingen efter eget tycke, men prosciutto-skinka och tomat är en klassiker.

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka
Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Ingredienser

  • Bröd, gärna några dagsgamla skivor
  • 1 stVitlöksklyfta
  • Olivolja, välsmakande sort
  • tomater, goda och mogna tomater
  • basilika, färska blad
  • balsamvinäger, gärna lite söt och trögflytande
  • lufttorkad skinka, i tunna skivor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka