Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Bruschetta med tomat, basilika, vitlök och skinka är ett utmärkt litet italienskt tilltugg eller förrätt. Du kan variera toppingen efter eget tycke, men prosciutto-skinka och tomat är en klassiker.

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Ingredienser

Bröd, gärna några dagsgamla skivor
1 stVitlöksklyfta
Olivolja, välsmakande sort
tomater, goda och mogna tomater
basilika, färska blad
balsamvinäger, gärna lite söt och trögflytande
lufttorkad skinka, i tunna skivor
Salt
Peppar

Gör så här

1
Grilla bröden antingen på grillen, i grillpanna eller under grillen i ugnen.
2
Gnid in brödskivorna med vitlök och ringla över några droppar olivolja. Om brödskivorna är stora kan du dela dem på mitten.
3
Skär tomaterna i bitar och blanda ihop dem med grovhackad basilika, lite olivolja, några droppar balsamvinäger, en nypa salt och mald peppar.
4
Toppa brödskivorna med tomatsalladen och lägg en skiva lufttorkad skinka ovanpå den. Ett extra basilikablad ovanpå och bröden är klara att servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

  2. (1)

    Sallad med grillad paprika

  3. (1)

    Focaccia med gorgonzola, rödlök och honung

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Italiensk mat

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad