Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Bruschetta med tomat, basilika, vitlök och skinka är ett utmärkt litet italienskt tilltugg eller förrätt. Du kan variera toppingen efter eget tycke, men prosciutto-skinka och tomat är en klassiker.

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka
Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Ingredienser

  • Bröd, gärna några dagsgamla skivor
  • 1 stVitlöksklyfta
  • Olivolja, välsmakande sort
  • tomater, goda och mogna tomater
  • basilika, färska blad
  • balsamvinäger, gärna lite söt och trögflytande
  • lufttorkad skinka, i tunna skivor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bruschetta med tomat, basilika och lufttorkad skinka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.