Lutfisk med bacon och ärtkräm

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Lutfisk med bacon och ärtkräm

Lutfisk med knaperstekt bacon är en tradition för många till jul. Servera den goda fisken rykande varm med lite mald svartpeppar, bacon, ärtgryta och kokt potatis.

Obs: Tiden inkluderar inte blötläggning av ärter för ärtgryta.

Lutfisk med bacon och ärtkräm
Lutfisk med bacon och ärtkräm

Ingredienser

Lutfisk

  • 2 kglutfisk
  • 200 gBacon
  • 1 knippegräslök, litet
  • Flingsalt
  • malen peppar, svartpeppar

Till servering

  • ärtkräm, se recept nedan
  • Potatis, kokt
  • tunnbröd
  • senap
  • sirap
  • mesost

Ärtkräm

  • 250 ggröna ärtor, torkade
  • 75 gsmör
  • Salt
  • malen peppar
  • 1 nypasocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lutfisk med bacon och ärtkräm

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.