Lutfisk med bacon och ärtkräm
Lutfisk med knaperstekt bacon är en tradition för många till jul. Servera den goda fisken rykande varm med lite mald svartpeppar, bacon, ärtgryta och kokt potatis.
Obs: Tiden inkluderar inte blötläggning av ärter för ärtgryta.
Ingredienser
Lutfisk
- 2 kglutfisk
- 200 gBacon
- 1 knippegräslök, litet
- Flingsalt
- malen peppar, svartpeppar
Till servering
- ärtkräm, se recept nedan
- Potatis, kokt
- tunnbröd
- senap
- sirap
- mesost
Ärtkräm
- 250 ggröna ärtor, torkade
- 75 gsmör
- Salt
- malen peppar
- 1 nypasocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.