Fiskgratäng med makaroner
Krämig fiskgratäng är en enkel vardagsmiddag och ett utmärkt sätt att använda fiskrester. Färdigkokt eller stekt fisk blandas direkt med pasta och varm sås. Servera med en krispig råkostsallad och äggsmör för en riktig dundermåltid.
Ingredienser
- 200 gmakaroner
- 800 gfisk, vit fiskfilé, utan skinn och ben
- 60 gsmör
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 60 gvetemjöl
- 3 dlkokvatten från fisken
- 3 dlmjölk
- Salt och peppar
- muskot, riven
- cayennepeppar
- 2 ägg
- 1 dlbrödsmulor
- 150 gRiven ost
- 1 dlörter, hackade
- smör, till formen och till topping
Råkostsallad
- 1 fänkål
- 2 Morötter, gärna i olika färger
- 1 rödlök
- 2 apelsiner
- 2 mskcitronsaft
- 3 mskolivolja
- 2 tskAkaciahonung
- Salt och peppar
- färska örter, basilika, mynta eller persilja
äggsmör
- 150 gsmör
- 3 hårdkokta ägg
- färska örter