Fiskgratäng med makaroner

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Fiskgratäng med makaroner

Krämig fiskgratäng är en enkel vardagsmiddag och ett utmärkt sätt att använda fiskrester. Färdigkokt eller stekt fisk blandas direkt med pasta och varm sås. Servera med en krispig råkostsallad och äggsmör för en riktig dundermåltid.

Fiskgratäng med tillbehör
Fiskgratäng med tillbehör

Ingredienser

  • 200 gmakaroner
  • 800 gfisk, vit fiskfilé, utan skinn och ben
  • 60 gsmör
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 60 gvetemjöl
  • 3 dlkokvatten från fisken
  • 3 dlmjölk
  • Salt och peppar
  • muskot, riven
  • cayennepeppar
  • 2 ägg
  • 1 dlbrödsmulor
  • 150 gRiven ost
  • 1 dlörter, hackade
  • smör, till formen och till topping

Råkostsallad

  • 1 fänkål
  • 2 Morötter, gärna i olika färger
  • 1 rödlök
  • 2 apelsiner
  • 2 mskcitronsaft
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskAkaciahonung
  • Salt och peppar
  • färska örter, basilika, mynta eller persilja

äggsmör

  • 150 gsmör
  • 3 hårdkokta ägg
  • färska örter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskgratäng med makaroner