Kyckling i ugn med sötpotatis och nötter

Av Lise Finckenhagen

(13)

Vad tycker du?

Kyckling i ugn med sötpotatis och nötter

Överraska familjen med en ny favoriträtt. Örtdoftande kyckling med ugnsrostade morötter, rödlökar och sötpotatisar, toppad med nötter, torkade tranbär, aprikoser och granatäppelkärnor. Så enkelt och gott!

Kyckling med ugnsrostade grönsaker, nötter och torkad frukt är en perfekt middag för hela familjen.
Kyckling med ugnsrostade grönsaker, nötter och torkad frukt är en perfekt middag för hela familjen.

Ingredienser

  • 1,5 kgHel kyckling
  • 2 Morötter, medelstora
  • 4 sötpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 gvalnötter, eller andra nötter, grovt hackade
  • 1 dltorkade tranbär, och ev. gojibär
  • 6 torkade aprikoser, och ev. torkade fikon
  • 1 Granatäpple
  • 0,5 citron, gärna ekologisk
  • Olivolja
  • timjan, några stjälkar, och/eller rosmarin
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling i ugn med sötpotatis och nötter

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.