Friterade torskbollar – ny fiskfavorit

Av Godare

Vad tycker du?

Friterade torskbollar – ny fiskfavorit

(202)

Bjud på en riktigt god fiskrätt med läckert krispiga, friterade fiskbollar av torsk med smak av lime och persilja. Lägg till chili och hackad koriander för en mer asiatisk touch.

Mjuka fiskbollar med krispigt skal.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Torsk
1 dl
vispgrädde
1.5 tsk
Salt
1
Lök, gul
1
ägg
1 dl
Vetemjöl, eller mer vid behov
1 msk
persilja, finhackad
1
Lime, saft och klyftor
Olja, till fritering

Gör så här

1
Tina torsken. Salta och peppra och kör i mikron några minuter så den blir genomkokt. Häll bort överflödig vätska. Mixa allt utom lime och olja till en slät smet. Dela limen och pressa i saften från en halva.
2
Värm upp oljan till 180 grader.
3
Är smeten för lös kan du hälla i lite mer mjöl. Forma smeten till bollar med hjälp av en sked, de behöver inte vara perfekta. Fritera några i taget tills de är gyllenbruna. Fiska upp dem när de är klara och låt dem rinna av på hushållspapper.
4
Servera med kokt potatis, limeklyftor och en god råkostsallad. Rör ihop en enkel sås på gräddfil, majonnäs, senap och salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fish nachos – fisken som barnen älskar

  2. Fish tacos – läckra smaker för alla åldrar

  3. ”Det är grymt gott och lätt”

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Torsk
    3. Fisk
decoration divider

Torsk

Visa alla

Fiskgratäng med bacon

Ceviche på vit fisk

Sockerstekt skrei med ängamat och messmörssås.

Klimatsmart barnmat – ärtpuré med bakad torsk