Friterade torskbollar – ny fiskfavorit
Bjud på en riktigt god fiskrätt med läckert krispiga, friterade fiskbollar av torsk med smak av lime och persilja. Lägg till chili och hackad koriander för en mer asiatisk touch.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Torsk
1 dl
vispgrädde
1.5 tsk
Salt
1
Lök, gul
1
ägg
1 dl
Vetemjöl, eller mer vid behov
1 msk
persilja, finhackad
1
Lime, saft och klyftor
Olja, till fritering
Gör så här
1
Tina torsken. Salta och peppra och kör i mikron några minuter så den blir genomkokt. Häll bort överflödig vätska. Mixa allt utom lime och olja till en slät smet. Dela limen och pressa i saften från en halva.
2
Värm upp oljan till 180 grader.
3
Är smeten för lös kan du hälla i lite mer mjöl. Forma smeten till bollar med hjälp av en sked, de behöver inte vara perfekta. Fritera några i taget tills de är gyllenbruna. Fiska upp dem när de är klara och låt dem rinna av på hushållspapper.
4
Servera med kokt potatis, limeklyftor och en god råkostsallad. Rör ihop en enkel sås på gräddfil, majonnäs, senap och salt och peppar.