Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp
Spenatcrêpes – de här läckert gröna crêpsen får sin färg och smak från spenat och basilika. Fyll med vitlöksdoftande svampstuvning och grillad halloumi.
Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dlBovetemjöl
- 2 dlhavremjölk
- 2 dlVatten
- 65 gfärsk spenat
- 0,5 krukaBasilika
- 0,5 Salt
- Smör , eller neutral olja
Vitlöksstuvad svamp
- 400 gskogschampinjoner
- 2 Schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2,5 dlsojagrädde, för matlagning
- 2 mskTamarisoja, eller japansk soja
- 1 tskvit balsamvinäger
- muskotnöt
- 1 nypachiliflakes
- neutral olja
- Olja, neutral
- Salt och svartpeppar
Till servering
- 200 ghalloumi