Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Spenatcrêpes – de här läckert gröna crêpsen får sin färg och smak från spenat och basilika. Fyll med vitlöksdoftande svampstuvning och grillad halloumi.

Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp
Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

Ingredienser

2 ägg
2 dlBovetemjöl
2 dlhavremjölk
2 dlVatten
65 gfärsk spenat
0,5 krukaBasilika
0,5 Salt
Smör , eller neutral olja

Vitlöksstuvad svamp

400 gskogschampinjoner
2 Schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2,5 dlsojagrädde, för matlagning
2 mskTamarisoja, eller japansk soja
1 tskvit balsamvinäger
muskotnöt
1 nypachiliflakes
neutral olja
Olja, neutral
Salt och svartpeppar

Till servering

200 ghalloumi

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp