Krämig potatissoppa med chorizo
Potatissoppa med chorizo är en riktigt spännande soppa! Två hela vitlökar sätter nämligen fart på saker och ting. När vitlöken bakas förvandlas de råa smakerna till en rund, söt och nötig smak, och använder du bara en vitlök kommer du att ångra att du inte använde två. Chorizo på toppen ger extra piff och vacker färg.
Ingredienser
- 2 hela vitlökar
- Olivolja
- 700 gpotatis, mjölig
- 1 Lök
- 1 lKycklingfond
- 2 dlmatlagningsgrädde, eller vispgrädde
- 0,5 citron
- 150 gchorizo, rå
- 100 gcheddar, riven
- gräslök, hackad
- Salt
- Peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.