Blomkålscouscous

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blomkålscouscous

Här har vi en smakrik sallad med blomkål, granatäpple och citron. Ett fräscht och vitaminrikt alternativ till couscous, bulgur och ris. Blanda gärna i 1 dl ljusa russin för lite sötma.

Sallad med blomkålscouscous
Sallad med blomkålscouscous

Ingredienser

1 blomkålshuvud
1 Granatäpple
0,5 citron
4 mskOlivolja
1 dlpersilja, hackad
1 dlKoriander, hackad
4 mskMynta, hackad
1,5 dlMandel, rostad och hackad
Salt
Peppar

Gör så här

1
Rensa blomkålen och riv den på ett rivjärn så att den ser ut som couscous (eller dela den i buketter och kör buketterna snabbt i en matberedare).
2
Rensa granatäpplet.
3
Blanda ihop blomkålscouscous och granatäpplekärnor. Rör ner citronsaft och olivolja och smaka av med salt och peppar. Blanda i örter och mandel.
4
Salladen kan serveras direkt, men kan lämnas att marinera en halvtimme innan servering.
5
Tips! Blanda gärna i ljusa russin.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålscouscous