Blomkålscouscous

Av Lise Finckenhagen

Här har vi en smakrik sallad med blomkål, granatäpple och citron. Ett fräscht och vitaminrikt alternativ till couscous, bulgur och ris. Blanda gärna i 1 dl ljusa russin för lite sötma.

Sallad med blomkålscouscous

Ingredienser

Ingredienser

1
blomkålshuvud
1
Granatäpple
0.5
citron
4 msk
Olivolja
1 dl
persilja, hackad
1 dl
Koriander, hackad
4 msk
Mynta, hackad
1.5 dl
Mandel, rostad och hackad
Salt
Peppar

Gör så här

1
Rensa blomkålen och riv den på ett rivjärn så att den ser ut som couscous (eller dela den i buketter och kör buketterna snabbt i en matberedare).
2
Rensa granatäpplet.
3
Blanda ihop blomkålscouscous och granatäpplekärnor. Rör ner citronsaft och olivolja och smaka av med salt och peppar. Blanda i örter och mandel.
4
Salladen kan serveras direkt, men kan lämnas att marinera en halvtimme innan servering.
5
Tips! Blanda gärna i ljusa russin.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Den enda dressingen som du behöver i köket

  2. Bakade jordärtskockor i ugn

  3. Wokad brysselkål

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Sallad
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis

Saltkokt potatis med mojo rojo