Bakade jordärtskockor i ugn

Av Lise Finckenhagen

Ugnsbakade jordärtskockor är ett gott alternativ till potatis. Strö över hackad persilja och ordentligt med hyvlad parmesan och servera som tillbehör till grillat kött, fisk, kyckling och vegetariska biffar.

Ugnsbakade jordärtskockor

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Jordärtskocka
500 g
Mandelpotatis
5
vitlöksklyftor
0.5
citron
Olivolja
salt och malen peppar

Till servering

bladpersilja
parmesan

Gör så här

1
Tvätta och skrubba potatis och jordärtskockor. Dela rotfrukterna i grova bitar, små jordärtskockor kan vara hela. Krossa vitlöksklyftorna med den breda sidan av en kniv.
2
Lägg allt i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, smaka av med salt och mald peppar och blanda allt väl.
3
Tillaga rotfrukterna på 220 grader i ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
4
Strö över hackad persilja och ordentligt med riven eller hyvlad parmesan innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Wokad brysselkål

  2. Kryddtopping med syltad citron

  3. Sofias krämiga potatissallad med färsk sparris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis