Wontonsoppa

Av Lise Finckenhagen

Bjud på en värmande och klar soppa med wontonknyten, kinesiska dumplings, fyllda med fläskfärs och räkor. Servera med pak choi och koriander. Wontondeg finns att köpa färdig i välsorterade affärer.

Wontonsoppa med pak choi

Ingredienser

Ingredienser

1.2 l
Kycklingfond, eller buljong
1
citrongräs
1 msk
fisksås
1 tsk
socker
200 g
fläskfärs
12
räkor, gärna råa
1 msk
ingefära, riven, färsk
1
vitlöksklyfta, riven
4
vattenkastanjer, skurna i små bitar
3 tsk
sesamolja
1
ägg
20
wontonpastaplattor
Salladslökar
2
pak choi, rengjorda och delade i grova klyftor
1 knippe
koriander
limeklyftor
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp kycklingfonden tillsammans med krossat citrongräs (krossad lätt med baksidan av kniven). Smaksätt buljongen med fisksås och socker och sänk temperaturen.
2
Blanda samman köttfärs, hackade räkor, ingefära, vitlök, chili, vattenkastanjer, sesamolja, ägg, en rejäl nypa salt och lite mald peppar.
3
Lägg en rejäl tesked av fyllningen i mitten av en wontonplatta. Doppa fingret i lite kallt vatten och fukta kanten på degen. Vik degen över fyllningen (som en triangel) och pressa ihop kanterna hårt. Var noga med att pressa ut all luft för att undvika luftbubblor inuti "pastakudden". Vik (korsa) gärna ihop hörnen så att formen liknar tortellini. Fortsätt med resten av fyllningen och pastaplattorna.
4
Koka upp buljongen på nytt. Lägg i wontonkuddarna och låt sjuda i 4-6 minuter. Låt bok choy koka med under den sista minuten.
5
Avsluta med finhackad salladslök och grovhackad koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fisksoppa med fänkål

  2. Blomkålssoppa med chorizo

  3. Krämig räksoppa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
    3. Soppa
decoration divider

Asiatisk mat

Visa alla

Biffwok med ingefära och sesam

Sötsur grönsakswok

Enkel kimchi

Asiatisk nudelsallad med köttfärs