Pastagratäng med gnocchi
Här bjuds det på en pastagratäng med en twist! Njut av gratinerad gnocchi med mozzarella och en riktigt god italiensk tomatsås. Ett tips är att steka några stjälkar oregano eller rosmarin innan du börjar med löken för extra smak.
Ingredienser
- 600 ggnocchi
- 800 gkonserverade tomater , god sort
- 4 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 Gul lök, liten, finhackad
- 1 nypachiliflakes
- 1 dlgrädde
- 1 nypasocker
- 4 stjälkarbasilika, färsk
- 200 gmozzarella, färsk
- parmesan, riven, eller pecorino
- Olivolja
- Salt
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.