Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing

Om du väljer att äta grönkålen rå bör du ge den en lätt massage. Om du masserar grönkålsbladen blir de mjuka, saftiga och delikata. 

Låt den masserade grönkålen utgöra grunden till en grön "bowl" toppad med bakad sötpotatis, syrligt äpple, nötter, granatäpple och en krämig vitlöksdressing. En riktigt saftig och strålande sallad!

Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing
Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing

Ingredienser

  • 200 gGrönkål
  • 1 Äpple, syrligt
  • 4 mskpumpakärnor, rostade
  • 4 mskpekannötter, hackade
  • 4 mskgranatäppelkärnor
  • 80 gchèvre, eller fetaost (kan utelämnas)
  • torkad chili
  • Olivolja
  • citronsaft
  • Salt

Bakad sötpotatis

  • 2 sötpotatisar
  • 1,5 mskcitronsaft
  • 2 tskflytande honung
  • 2 mskolivolja
  • Salt och peppar

Dressing

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 mskflytande honung
  • 2 mskcitronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing