Grönkålssallad med sötpotatis, äpple och vitlöksdressing
Om du väljer att äta grönkålen rå bör du ge den en lätt massage. Om du masserar grönkålsbladen blir de mjuka, saftiga och delikata.
Låt den masserade grönkålen utgöra grunden till en grön "bowl" toppad med bakad sötpotatis, syrligt äpple, nötter, granatäpple och en krämig vitlöksdressing. En riktigt saftig och strålande sallad!
Ingredienser
- 200 gGrönkål
- 1 Äpple, syrligt
- 4 mskpumpakärnor, rostade
- 4 mskpekannötter, hackade
- 4 mskgranatäppelkärnor
- 80 gchèvre, eller fetaost (kan utelämnas)
- torkad chili
- Olivolja
- citronsaft
- Salt
Bakad sötpotatis
- 2 sötpotatisar
- 1,5 mskcitronsaft
- 2 tskflytande honung
- 2 mskolivolja
- Salt och peppar
Dressing
- 1 dlmajonnäs
- 1 dlnaturell yoghurt
- 1 mskflytande honung
- 2 mskcitronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar