Tiramisu med passionsfrukt
Tiramisu med passionsfrukt – åh så gott! Här lagas den helt utan kaffe, men med massor av läcker passionsfrukt. Passionsfruktslikör kan utelämnas eller ersättas med brun rom om så önskas. Tid tillkommer med sex timmar för desserten att vila i kylen
Ingredienser
- 0,5 dlVatten
- 0,5 dlSocker
- 1,5 dlPassionsfrukt, saften
- 2 mskpassionsfruktslikör, eller brun rom
- 1,25 dlSocker
- 3 ägg
- 0,5 vaniljstång
- 500 gMascarpone
- 14 savoardikex, lady fingers
- vit choklad, riven, till garnering
- passionsfruktssås, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.