Tiramisu med passionsfrukt

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Tiramisu med passionsfrukt

Tiramisu med passionsfrukt – åh så gott! Här lagas den helt utan kaffe, men med massor av läcker passionsfrukt. Passionsfruktslikör kan utelämnas eller ersättas med brun rom om så önskas. Tid tillkommer med sex timmar för desserten att vila i kylen

Tiramisu med passionsfrukt.
Tiramisu med passionsfrukt.

Ingredienser

  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 dlSocker
  • 1,5 dlPassionsfrukt, saften
  • 2 mskpassionsfruktslikör, eller brun rom
  • 1,25 dlSocker
  • 3 ägg
  • 0,5 vaniljstång
  • 500 gMascarpone
  • 14 savoardikex, lady fingers
  • vit choklad, riven, till garnering
  • passionsfruktssås, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tiramisu med passionsfrukt

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.