Indisk äggröra

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Indisk äggröra

Ägg Bhurji är en indisk-inspirerad äggröra med ingefära, grön chili, rödlök och tomater. Toppa med färsk koriander och några tunna skivor chili. Servera gärna med ett gott indiskt bröd och en söt och uppfriskande mangolassi.

Ägg Bhurji med med ingefära, grön chili, rödlök, tomater och färsk koriander.
Ägg Bhurji med med ingefära, grön chili, rödlök, tomater och färsk koriander.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 tskingefära, färsk, riven
  • 1 grön chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,25 tskGurkmeja
  • 1 nypagaram masala
  • 4 mskfärsk koriander, hackad
  • salt och malen peppar
  • smör eller olja, till stekning

Till servering

  • Bröd, eller papadum eller roti
  • mangolassi

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indisk äggröra