Lax i ugn med bulgur
Ugnsbakad lax, bulgur och grönsaker toppade med smulad fetaost och rikligt med färska örter blir till en smakrik färgexplosion. Ett enkelt och snabbt sätt att laga en nyttig middag till hela familjen.
Ingredienser
- 700 glaxfilé, utan skinn
- 3 dlBulgur
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 250 gcocktailtomater, söta
- 4 mskolivolja
- 0,5 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tskingefära, nyriven
- 1 dlkoriander, och/eller persilja/basilika, hackad
- 2 mskmynta, hackad
- 100 gfetaost
- Olivolja
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.