Lax i ugn med bulgur

Av Lise Finckenhagen

(27)

Vad tycker du?

Lax i ugn med bulgur

Ugnsbakad lax, bulgur och grönsaker toppade med smulad fetaost och rikligt med färska örter blir till en smakrik färgexplosion. Ett enkelt och snabbt sätt att laga en nyttig middag till hela familjen.

Lax i form med bulgur, paprika, tomater och örter är en enkel och smakrik laxmiddag.
Lax i form med bulgur, paprika, tomater och örter är en enkel och smakrik laxmiddag.

Ingredienser

  • 700 glaxfilé, utan skinn
  • 3 dlBulgur
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 250 gcocktailtomater, söta
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tskingefära, nyriven
  • 1 dlkoriander, och/eller persilja/basilika, hackad
  • 2 mskmynta, hackad
  • 100 gfetaost
  • Olivolja
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lax i ugn med bulgur

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen