Yakitori – grillade kycklingspett
Grilla japanska kycklingspett som marinerats med en god yakitorisås på soja och ingefära. Strö över koriander, furikake och stekt vitlök och servera med kokt ris. Tänk på att tid tillkommer för marinering.
Ingredienser
Ingredienser
600 g
Kycklingfilé, lårfilé eller bröst
1 dl
Soja
1 dl
mirin
1 msk
ingefära, finriven
1
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
sesamolja
Till servering
Koriander
groddar
vitlök, stekt
furikake
Gör så här
1
Skär kycklingen i jämna bitar, ca. 3 x 3 cm. Lägg kycklingen i en skål och tillsätt sojasås, mirin, ingefära, vitlök och sesamolja. Låt den marinera i kylen i minst tre timmar, men gärna längre.
2
Trä kycklingbitarna på spetten. Häll marinaden i en liten kastrull och låt koka ordentligt i ca. fem minuter.
3
Hetta upp grillen eller en grillpanna. Grilla kycklingspetten på alla sidor i ca. 10 minuter. Se till att kycklingen inte blir bränd utan har en välstekt och karamelliserad yta. Pensla på lite av den kokta marinaden mot slutet av grillningen.
4
Strö över hackad koriander, groddar, furikake och stekt vitlök före servering. Serveras med kokt ris.