Yakitori – grillade kycklingspett

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Yakitori – grillade kycklingspett

Grilla japanska kycklingspett som marinerats med en god yakitorisås på soja och ingefära. Strö över koriander, furikake och stekt vitlök och servera med kokt ris. Tänk på att tid tillkommer för marinering.

Yakitori grillade kycklingspett
Yakitori grillade kycklingspett

Ingredienser

600 gKycklingfilé, lårfilé eller bröst
1 dlSoja
1 dlmirin
1 mskingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsksesamolja

Till servering

Koriander
groddar
vitlök, stekt
furikake

Gör så här

  1. Skär kycklingen i jämna bitar, ca. 3 x 3 cm. Lägg kycklingen i en skål och tillsätt sojasås, mirin, ingefära, vitlök och sesamolja. Låt den marinera i kylen i minst tre timmar, men gärna längre.
  2. Trä kycklingbitarna på spetten. Häll marinaden i en liten kastrull och låt koka ordentligt i ca. fem minuter.
  3. Hetta upp grillen eller en grillpanna. Grilla kycklingspetten på alla sidor i ca. 10 minuter. Se till att kycklingen inte blir bränd utan har en välstekt och karamelliserad yta. Pensla på lite av den kokta marinaden mot slutet av grillningen.
  4. Strö över hackad koriander, groddar, furikake och stekt vitlök före servering. Serveras med kokt ris.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Yakitori – grillade kycklingspett