Fyllda pastarullar

Av Lise Finckenhagen

(27)

Vad tycker du?

Fyllda pastarullar

Gör pastagratäng med rigatoni! Fyllda med smakrik köttfärs, mozzarella, parmesan och med en krämig béchamelsås kan det här inte bli annat än en oförglömlig middag. Servera gärna med tomatsallad och vitlöksbröd.

Pastagratäng med rigatoni
Pastagratäng med rigatoni

Ingredienser

  • 400 gPasta, rigatoni (pastarör)

Köttfärssås

  • 100 gBacon, pancetta eller skinka
  • 1 Lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Morötter, medelstora
  • 3 selleristjälkar
  • 2 tskOregano, torkad
  • 600 gBlandfärs, eller nötfärs
  • 2 burkarkrossade tomater, 400 g per burk
  • 2 dlKöttbuljong
  • 1,5 dlrött vin
  • salt och malen peppar
  • socker
  • Olivolja
  • basilika, färsk

Bechamelsås

  • 50 gsmör
  • 40 gVetemjöl
  • 5 dlmjölk, varm
  • 100 gMozzarella, riven
  • 100 gparmesan, riven
  • salt och malen peppar
  • muskotnöt, riven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fyllda pastarullar