Fyllda pastarullar
Gör pastagratäng med rigatoni! Fyllda med smakrik köttfärs, mozzarella, parmesan och med en krämig béchamelsås kan det här inte bli annat än en oförglömlig middag. Servera gärna med tomatsallad och vitlöksbröd.
Ingredienser
- 400 gPasta, rigatoni (pastarör)
Köttfärssås
- 100 gBacon, pancetta eller skinka
- 1 Lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Morötter, medelstora
- 3 selleristjälkar
- 2 tskOregano, torkad
- 600 gBlandfärs, eller nötfärs
- 2 burkarkrossade tomater, 400 g per burk
- 2 dlKöttbuljong
- 1,5 dlrött vin
- salt och malen peppar
- socker
- Olivolja
- basilika, färsk
Bechamelsås
- 50 gsmör
- 40 gVetemjöl
- 5 dlmjölk, varm
- 100 gMozzarella, riven
- 100 gparmesan, riven
- salt och malen peppar
- muskotnöt, riven