Hallon-tiramisu

Av Lise Finckenhagen

Detta är en fräsch twist på den klassiska italienska desserten tiramisu. Här byter vi ut kaffe mot hallon – och lite citronlikör.

Prova att göra klassisk tiramisu med hallon.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Hallon, spara några fina bär till garnering
2 msk
Socker
2 msk
likör, limoncello eller annan citronlikör
4
äggulor
100 g
Socker
1
vaniljstång
400 g
Mascarpone
2 dl
grädde
16
fingerkex, eller savoiardi
Choklad , mörk eller vit (riven)

Gör så här

1
Strö socker över hallonen och mosa dem lätt med en gaffel. Blanda i limoncello.
2
Vispa äggulor, strösocker och fröna från vaniljstången till en tjock och ljus äggblandning.
3
Vispa försiktigt ihop mascarpone och grädde. Blandningen ska vara slät och klumpfri, men får inte vispas för länge.
4
Rör ner äggblandningen i mascarponeblandningen med en slickepott.
5
Lägg hälften av kexen i en lämplig skål/form. Fördela hälften av de mosade bären över kexen och bred över hälften av grädden. Fortsätt med kex, mosade bär och grädde.
6
Låt desserten stå i kylen minst fyra timmar innan servering.
7
Garnera med fina bär och riv över mycket choklad vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallonpaj med mascarponekräm

  2. Hallon- och apelsinsviss

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Hallon
    4. Italiensk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone