Hallon-tiramisu
Detta är en fräsch twist på den klassiska italienska desserten tiramisu. Här byter vi ut kaffe mot hallon – och lite citronlikör.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Hallon, spara några fina bär till garnering
2 msk
Socker
2 msk
likör, limoncello eller annan citronlikör
4
äggulor
100 g
Socker
1
vaniljstång
400 g
Mascarpone
2 dl
grädde
16
fingerkex, eller savoiardi
Choklad , mörk eller vit (riven)
Gör så här
1
Strö socker över hallonen och mosa dem lätt med en gaffel. Blanda i limoncello.
2
Vispa äggulor, strösocker och fröna från vaniljstången till en tjock och ljus äggblandning.
3
Vispa försiktigt ihop mascarpone och grädde. Blandningen ska vara slät och klumpfri, men får inte vispas för länge.
4
Rör ner äggblandningen i mascarponeblandningen med en slickepott.
5
Lägg hälften av kexen i en lämplig skål/form. Fördela hälften av de mosade bären över kexen och bred över hälften av grädden. Fortsätt med kex, mosade bär och grädde.
6
Låt desserten stå i kylen minst fyra timmar innan servering.
7
Garnera med fina bär och riv över mycket choklad vid servering.