Mammas avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Mammas avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Annas mamma var grym på att skapa någonting fantastiskt av ”ingenting”. Här är ett exempel på hennes kokkonst.

Recept ur boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Avokado- och valnötssallad med ädelostsås.

Ingredienser

1 huvudisbergssallad
2 tomater
1 Avokado
1,5 dlvalnötter
140 gÄdelost
3 dlgrädde
Peppar

Gör så här

1
Skär upp sallad och tomater på det sätt du gillar. Lägg upp på ett fint fat och blanda.
2
Smält ädelosten i grädden och krydda med peppar. Låt svalna något.
3
Skär upp avokadon i skivor och lägg över salladsblandningen.
4
Häll över ädelostsåsen och servera genast!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så länge har vi ätit vegetarisk mat

  2. (1)

    Farmors rustika rödbetsbiffar

  3. (1)

    Melonkulor med wasabi och sesam

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa

(3)

Klimatsmart barnmat – ärtpuré med bakad torsk