Så steker du den perfekta oxfilén
Vill du lära dig att steka kött helt perfekt? Hitta rätt temperatur för rare och well done? Vill du veta varför du ska vända köttet flera gånger i stekpannan?
I videoklippet ger kocken Mattias Larsson sina bästa tips och berättar om ”Maillardreaktionen” som gör köttet extra smakrikt.
Ingredienser
- 4 skivorLevainbröd, (alt annat valfritt bröd)
- 4 skivoroxfilémedaljonger, á 120 g
- 250 gCocktailtomater
- 250 gSparris, alt salladslök i lite mindre mängd
- 1 mskDijonsenap
- 100 gkrispig sallad, typ roman eller cosmopolitan
- Salt och svartpeppar
- Olivolja
- Smör
- Pepparrotscréme
- 1 dlCrème fraiche
- 1 tskDijonsenap
- 2,5 mskriven pepparrot
- Salt
Till servering
- rostad lök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 41 recept