Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Så steker du den perfekta oxfilén

Av Mattias Larsson

(380)

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta oxfilén

Vill du lära dig att steka kött helt perfekt? Hitta rätt temperatur för rare och well done? Vill du veta varför du ska vända köttet flera gånger i stekpannan?

I videoklippet ger kocken Mattias Larsson sina bästa tips och berättar om ”Maillardreaktionen” som gör köttet extra smakrikt.

Ingredienser

4 skivorLevainbröd, (alt annat valfritt bröd)
4 skivoroxfilémedaljonger, á 120 g
250 gCocktailtomater
250 gSparris, alt salladslök i lite mindre mängd
1 mskDijonsenap
100 gkrispig sallad, typ roman eller cosmopolitan
Salt och svartpeppar
Olivolja
Smör
Pepparrotscréme
1 dlCrème fraiche
1 tskDijonsenap
2,5 mskriven pepparrot
Salt

Till servering

rostad lök
Vänd köttet flera gånger när du steker.
Vänd köttet flera gånger när du steker.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så steker du den perfekta oxfilén

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 34 recept

Ämnen