Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar
Mercimek köftesi är fantastiska turkiska linsbiffar med couscous.
Servera som aptitretare eller till buffébordet, och glöm inte att pressa över lite citron innan servering.
– Det ger en perfekt balans mellan syra och hetta, säger Ayla Canpunar.
Ingredienser
- 5 dlröda linser
- 3,5 dlcouscous
- 1 lvatten
- 2 gula lökar, finhackade
- 1,5 mskTomatpuré
- 1,5 mskpaprikapuré
- 2 dlRapsolja
- 4 tsksumak
- 4 tskmald spiskummin
- 1 stCitron, saften
- 3 dlBladpersilja, finhackad
- 5 Salladslök, finhackade stjälkar
- Salt och peppar
- 1 nypachiliflakes
Serveras med
- salladsblad, krispiga
- 1 stCitron, halvor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept