Grova frallor med tranbär

Av Godare

(20)

Vad tycker du?

Grova frallor med tranbär

Är du sugen på ett riktigt grovt bröd ska du prova de här frallorna med mycket smak av tranbär och solrosfrön.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

Grova frallor med tranbär

Ingredienser

Ingredienser

5 dlVatten
50 gJäst
2 mskRapsolja
2 dlgrovt rågmjöl
3 dldinkelmjöl
7 dlrågsikt
2 dltorkade tranbär
0,5 dllinfrön, hela
2 dlsolrosfrön
1 mskSalt

Pensling

1 ägg
solrosfrön

Gör så här

1
Ljumma vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
2
Tillsätt rapsolja, rågmjöl, dinkelmjöl och rågsikt och arbeta degen i ca 5 minuter.
3
Avsluta med att tillsätta tranbär, linfrön, solrosfrön och salt. Arbeta tills allt är välblandat.
4
Låt degen jäsa till dubbel storlek, 30–60 minuter.
5
Tippa upp degen på mjölat bakbord. Knåda och rulla ut till en lång korv som du delar i 20 delar. Rulla varje del till en rund bulle och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Är degen lite kladdig kan du ha lite mjöl på händerna.
6
Låt jäsa på plåtarna under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med solrosfrön.
8
Baka i nedre delen av ugnen 12–14 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (162)

    Hembakad hönökaka

  2. (294)

    Ostscones – gott till frukost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia