Av Tareq Taylor

Dillkött – så lyckas du med smakerna

Av Tareq Taylor

(141)

Vad tycker du?

Dillkött – så lyckas du med smakerna

Dillkött med en underbar sås av finhackad dill, grädde och smakrika rotfrukter. Servera det möra kalvköttet tillsammans med kokt potatis.

Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Favoriter”.

Dillkött med potatis.

Ingredienser

1 kgKalvbog
2 lVatten
1 Lök, gul
2 morötter
100 gpalsternacka
100 gRotselleri
5 lagerblad
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
1 tskSalt
vispgrädde
2 tskÄttiksprit 12%
2 tskströsocker
2 tskmajsstärkelse
1 dldill, skuren

Gör så här

1
Skär kalvbogen i 5 × 5 cm stora bitar. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge. Koka upp och skumma av.
2
Halvera löken och dela morötter, palsternacka och rotselleri i fina grytbitar. Lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad, kryddor och salt. Låt koka tills köttet är mjukt – det tar ca 1,5 timme, tiden beror lite på köttets kvalitet.
3
Lyft upp köttet och sila buljongen. Behåll alla rotfrukterna. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och tillsätt grädde, ättika och socker.
4
Toppred med maizena utspätt i lite kallt vatten och låt koka i ca 2 minuter. Lägg i kött och rotfrukter och rör till sist ner dillen. Smaka av med lite salt och peppar.
5
Servera med nykokt potatis.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (147)

    Oxrullader med gräddsås och pressgurka

  2. (2)

    Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(4)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål