Sommarsill med gurka, dill, gin och citron

Av Anna Wendt

Den är inte bara god, den är snygg också. Den här sillen pryder sin plats på bordet och kommer att ta slut i ett nafs.

– Gin har en fin smak av enbär som passar så bra tillsammans med fänkålsfrö, gurka, citron och dill. Det här är svensk sommar på burk, säger receptkreatören Anna Wendt.

Citrusdoftande sill med ett fint sting av gin.

Ingredienser

Ingredienser

1 dl
ättikssprit, 12 %
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
2 tsk
Fänkålsfrön
gin
2 förpackning
5-minuters sill
0.5
slanggurka
0.5
citron, skalet
0.5 dl
dill, hackad, eller mer

Gör så här

1
Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön. Ta från värmen och låt svalna helt.
2
Rör ner gin i den kalla lagen.
3
Häll av spadet ifrån sillen och skär den i bitar. Skiva gurkan tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala av tunna bitar av citronskal med hjälp av en potatisskalare.
4
Varva sill, gurka, dill och citronskal i en väl rengjord burk. Häll över lagen. Låt gärna stå kallt någon timme före servering så att smakerna hinner gå ihop sig.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig kavringstårta med matjessill

  2. Krämig lingonsill med lime

  3. Löjromspizza – lyxigt och gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
decoration divider

Midsommar

Visa alla

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Krämig kavringstårta med matjessill

Melon- och fetasallad

Krämig lingonsill med lime