Foliegrillad öring med vitlökssmör

Av Lise Finckenhagen

Foliegrillad öring med vitlökssmör är en lättlagad festrätt. Slå in den i folie tillsammans med vitlök, ingefära och chili och grilla den precis innan den ska servera eller grilla den i förväg och servera den ljummen.
Potatissallad, örtdressing och jordgubbs- och mangosallad passar bra till.

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
öringfilé
3 msk
Smör
3
vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk
ingefära, finriven
2 msk
citronsaft
2 tsk
Honung
1 nypa
chiliflakes
Persilja
Salt och peppar

Gör så här

1
Putsa öringfilén vid behov och ta bort benen.
2
Lägg filén på ett dubbelt lager aluminiumfolie med skinnsidan nedåt. Kläm ihop kanterna på folien så att det blir som en låda.
3
Smält smöret i en liten kastrull och rör ner vitlök, ingefära, citron och honung. Fördela vitlökssmöret jämnt över fisken och strö över salt, peppar och lite chiliflakes.
4
Lägg öringfilén på en het grill och låt den ligga i ca. 15-20 minuter beroende på filéns tjocklek. Tänk på att öringen ska ha en saftig, rosa kärna.
5
Strö över hackad persilja före servering. Låt gärna fisken vila i 5-10 minuter innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Den enda dressingen som du behöver i köket

  2. Laxspett med koriandersås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Grillat
decoration divider

Fisk

Visa alla

Tonfisksandwich med kapris och citron

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära