Klassisk lobster roll

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Klassisk lobster roll

En variant på en klassisk amerikansk lobster roll. Underbart smakrik hummerröra med färska örter serverad i ett fluffigt bröd, toppad med några potatischips. Passar perfekt som en förrätt tillsammans med ett glas champagne.

Smakrik hummerröra serverad i ett fluffigt bröd, toppad med potatischips.
Smakrik hummerröra serverad i ett fluffigt bröd, toppad med potatischips.

Ingredienser

1 Hummer, kokt
3 mskMajonnäs
1 mskCrème fraiche
2 Salladslökar
1 stjälkbladselleri
2 mskGräslök, hackad
1 mskdragon, hackad
chilisås
potatischips
sallad
2 Korvbröd brioche

Gör så här

  1. Rensa hummern och skär hummerköttet i grova bitar. Skär salladslök och selleri fint.
  2. Blanda ihop hummer, majonnäs, crème fraîche, salladslök, selleri, gräslök, dragon och chilisås. Smaka av blandningen med en nypa salt och lite mald peppar.
  3. Värm korvbröden och fyll dem med hummersallad (lägg eventuellt några salladsblad i botten). Toppa med lite potatischips och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk lobster roll