Bibimbap
Bibimbap är som en koreansk version av pytt i panna. En bädd av fluffigt jasminris toppad med mört nötkött och de grönsaker du har tillgängliga. Toppa med en rå äggula och strimlad salladslök. Servera med chilisås. Så gott!
Ingredienser
- 400 gNötkött, mört
- 1 squash
- 100 gSojabönor, eller ärtskott
- 150 gspenat, gärna babyspenat
- 2 Morötter, medelstora
- 3 dljasminris
- 4 äggulor
- 5 vitlöksklyftor, finhackade eller finskurna
- 2 Salladslökar
- 1 tskrisvinäger
- 2 tsksesamolja, plus extra till spenaten
- sesamfrön, gärna ljusa och svarta
- 1 msksojasås
- chilisås, koreansk gochujang
- socker
- 1 tskSalt
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.