Bibimbap

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Bibimbap

Bibimbap är som en koreansk version av pytt i panna. En bädd av fluffigt jasminris toppad med mört nötkött och de grönsaker du har tillgängliga. Toppa med en rå äggula och strimlad salladslök. Servera med chilisås. Så gott!

Bibimbap med luffigt jasminris toppad med mört nötkött, squash, babyspenat och morötter.
Bibimbap med luffigt jasminris toppad med mört nötkött, squash, babyspenat och morötter.

Ingredienser

  • 400 gNötkött, mört
  • 1 squash
  • 100 gSojabönor, eller ärtskott
  • 150 gspenat, gärna babyspenat
  • 2 Morötter, medelstora
  • 3 dljasminris
  • 4 äggulor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade eller finskurna
  • 2 Salladslökar
  • 1 tskrisvinäger
  • 2 tsksesamolja, plus extra till spenaten
  • sesamfrön, gärna ljusa och svarta
  • 1 msksojasås
  • chilisås, koreansk gochujang
  • socker
  • 1 tskSalt
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bibimbap

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.