Lax med mangosallad

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Lax med mangosallad

Servera stekt lax med en fräsch avokado- och mangosallad för en riktigt smakrik middag! Pensla laxen med söt soja innan servering. Som tillbehör passar ris eller nudlar bra.

Stekt lax med avokado- och mangosallad
Stekt lax med avokado- och mangosallad

Ingredienser

800 glaxfilé, med skinn
2 msksöt sojasås, tjock, eller teriyakisås
salt och malen peppar
neutral olja, för stekning

Mango- och avokadosallad

1 mango
1 avokado
0,5 röd chili, eller mer om man vill
0,5 rödlök
1 Lime
Koriander

Gör så här

  1. Skala och skär mangon och avokadon i tärningar. Finhacka chilin och finhacka eller strimla rödlöken. Blanda allt i en skål, pressa över limejuice och tillsätt hackad koriander.
  2. Skrapa laxskinnet efter fjäll (om du vill äta skinnet, annars är det inte nödvändigt att skrapa det). Krydda laxen med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt lite olja och stek laxen med skinnsidan nedåt i 4-5 minuter. Skalet ska vara helt krispigt och gyllene. Vänd bitarna och stek i några sekunder på andra sidan.
  4. Pensla laxen med söt soja innan servering. Som tillbehör passar ris eller nudlar bra.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lax med mangosallad

Ämnen