Rökta räkor med chilimajonnäs

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rökta räkor med chilimajonnäs

Färska räkor är alltid gott. Här har vi valt att röka räkorna för en extra god twist. Tillsammans med citron, vitlöks- och chilimajonnäs blir det en härlig smakbomb!

Rökta räkor med vitlöks- och chilimajonnäs
Rökta räkor med vitlöks- och chilimajonnäs

Ingredienser

  • 1 kgräkor
  • 4 mskrökspån

Vitlöks- och chilimajonnäs

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,25 tskSalt
  • 2 äggulor
  • 1 dlRapsolja, eller druvkärneolja
  • 1 dlOlivolja, kallpressad
  • Salt
  • citronjuice
  • chilipasta, eller stark chilisås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rökta räkor med chilimajonnäs

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen