Rökta räkor med chilimajonnäs
Färska räkor är alltid gott. Här har vi valt att röka räkorna för en extra god twist. Tillsammans med citron, vitlöks- och chilimajonnäs blir det en härlig smakbomb!
Ingredienser
- 1 kgräkor
- 4 mskrökspån
Vitlöks- och chilimajonnäs
- 2 vitlöksklyftor
- 0,25 tskSalt
- 2 äggulor
- 1 dlRapsolja, eller druvkärneolja
- 1 dlOlivolja, kallpressad
- Salt
- citronjuice
- chilipasta, eller stark chilisås
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.