Kycklingwok med nudlar

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Kycklingwok med nudlar

Kycklingwok med nudlar och knapriga cashewnötter är en klassisk kombination. Gör gärna dubbel portion av såsen om du gillar en mer såsig wok. Marinering är inte inräknad i tillagningstiden.

Kycklingwok med nudlar
Kycklingwok med nudlar

Ingredienser

  • 650 gKycklinglårfilé, eller kycklingfilé
  • 1 äggvita, stor
  • 1 mskmajsstärkelse, rågad
  • 2 tskrisvinäger
  • 1 msksojasås, elst ljus eller saltreducerad
  • 1 nypapeppar
  • 8 chili, torkade, inte de allra starkaste
  • 1 knippesalladslök
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 4 vitlöksklyftor, finhackde
  • 80 gCashewnötter
  • 150 gnudlar
  • Olja, till stekning

Sås

  • 1 mskSojasås
  • 1 mskHoisinsås
  • 2 mskOstronsås
  • 2 tskBalsamvinäger
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 mskSesamolja
  • 1 tsksichuanpeppar, krossad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingwok med nudlar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.