Kycklingwok med nudlar
Kycklingwok med nudlar och knapriga cashewnötter är en klassisk kombination. Gör gärna dubbel portion av såsen om du gillar en mer såsig wok. Marinering är inte inräknad i tillagningstiden.
Ingredienser
- 650 gKycklinglårfilé, eller kycklingfilé
- 1 äggvita, stor
- 1 mskmajsstärkelse, rågad
- 2 tskrisvinäger
- 1 msksojasås, elst ljus eller saltreducerad
- 1 nypapeppar
- 8 chili, torkade, inte de allra starkaste
- 1 knippesalladslök
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 4 vitlöksklyftor, finhackde
- 80 gCashewnötter
- 150 gnudlar
- Olja, till stekning
Sås
- 1 mskSojasås
- 1 mskHoisinsås
- 2 mskOstronsås
- 2 tskBalsamvinäger
- 1 mskfarinsocker
- 1 mskSesamolja
- 1 tsksichuanpeppar, krossad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.