Islatte på fem minuter

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Islatte på fem minuter

En isande kall islatte passar fint när det är som varmast. Den här enkla latten svänger du ihop på bara fem minuter. Längst ner i receptet står det hur du gör sockerlagen.

Islatte, svalkande och gott.
Islatte, svalkande och gott.

Ingredienser

  • 1 espresso, dubbel
  • isbitar
  • 1 dlmjölk, eller mer så glaset blir fullt
  • 1 msksockerlag, sirap eller socker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Islatte på fem minuter

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.