Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus

Av Therese Elgquist

(5)

Vad tycker du?

Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus

Matkreatören Therese Elgquist lagar helt växtbaserat och här bjuder hon på ett recept på en härlig macka toppad med scrambled tofu och hummus av röbetor.

Ingredienser

Tofu scramble

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Gul lök
  • 400 gfast tofu, ekologisk och naturell
  • 3 mskNäringsjäst, /b-jäst
  • 0,5 tskGurkmeja, malen
  • 2 mskväxtdryck, eller vatten
  • 0,5 msktamari, eller annan soja
  • 1 nävepersilja , hackad
  • Rapsolja, att steka i
  • Flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Rödbetshummus

  • 1 förpackningkokta kikärter
  • 4 rödbetor, medelstora
  • 2 mskKallpressad rapsolja
  • 1 mskVatten
  • 2 tskÄppelcidervinäger
  • 15 dragonblad, färska
  • Flingsalt

Snabbsyrad gurka ***

  • 1 gurka
  • 2 dlVatten
  • 1 dlÄppelcidervinäger
  • 1 tskkokossocker

Till servering

  • Blandade salladsblad 
  • krasse, groddar eller skott
Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus
Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept