Surdegsmacka med tofu scramble och rödbetsdragonhummus
Matkreatören Therese Elgquist lagar helt växtbaserat och här bjuder hon på ett recept på en härlig macka toppad med scrambled tofu och hummus av röbetor.
Ingredienser
Tofu scramble
- 1 vitlöksklyfta
- 1 Gul lök
- 400 gfast tofu, ekologisk och naturell
- 3 mskNäringsjäst, /b-jäst
- 0,5 tskGurkmeja, malen
- 2 mskväxtdryck, eller vatten
- 0,5 msktamari, eller annan soja
- 1 nävepersilja , hackad
- Rapsolja, att steka i
- Flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Rödbetshummus
- 1 förpackningkokta kikärter
- 4 rödbetor, medelstora
- 2 mskKallpressad rapsolja
- 1 mskVatten
- 2 tskÄppelcidervinäger
- 15 dragonblad, färska
- Flingsalt
Snabbsyrad gurka ***
- 1 gurka
- 2 dlVatten
- 1 dlÄppelcidervinäger
- 1 tskkokossocker
Till servering
- Blandade salladsblad
- krasse, groddar eller skott
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept