Oreocheesecake
En ljuvligt god cheesecake. Den är chokladig med bitar av kex och kommer att älskas av alla som smakar.
Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.
Ingredienser
Ingredienser
1 paket
Oreokakor
50 g
Margarin, mjölkfritt
Fyllning
600 g
färskost, Växtbaserad
1.5 dl
vispgrädde, Växtbaserad. 1 dl = 100 g
1.5 g
florsocker, 1 dl = 60 g
1 paket
Oreokakor
Chokladtäcke
200 g
Mörk choklad
2.5 dl
matlagningsgrädde, Växtbaserad. 1 dl = 100 g
Garnering
1 dl
vispgrädde, växtbaserad
Gör så här
1
Mixa kexen till smulor och smält margarinet. Rör ihop ordentligt och tryck sedan ut massan till en botten i en springform klädd i bakplåtspapper, 20 cm i diameter. Ställ in i frysen.
2
Vispa färskost och grädde fluffigt. Sikta ned florsocker och vänd ihop. Krossa kakorna och blanda ner i smeten. Bred ut över bottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
3
Hacka chokladen till chokladtäcket och hetta upp grädden i en kastrull. Dra av från plattan, tillsätt chokladen och rör tills den smält och det blir en slät kräm. Bred ut krämen över cheesecaken och låt stelna i kylskåpet. Vispa grädden och spritsa den över cheesecaken före servering.