Oreocheesecake

Av Godare

Vad tycker du?

Oreocheesecake

(1)

En ljuvligt god cheesecake. Den är chokladig med bitar av kex och kommer att älskas av alla som smakar.

Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.

Ljuvligt gott – cheesecake med oreo och choklad.

Ingredienser

Ingredienser

1 paket
Oreokakor
50 g
Margarin, mjölkfritt

Fyllning

600 g
färskost, Växtbaserad
1.5 dl
vispgrädde, Växtbaserad. 1 dl = 100 g
1.5 g
florsocker, 1 dl = 60 g
1 paket
Oreokakor

Chokladtäcke

200 g
Mörk choklad
2.5 dl
matlagningsgrädde, Växtbaserad. 1 dl = 100 g

Garnering

1 dl
vispgrädde, växtbaserad

Gör så här

1
Mixa kexen till smulor och smält margarinet. Rör ihop ordentligt och tryck sedan ut massan till en botten i en springform klädd i bakplåtspapper, 20 cm i diameter. Ställ in i frysen.
2
Vispa färskost och grädde fluffigt. Sikta ned florsocker och vänd ihop. Krossa kakorna och blanda ner i smeten. Bred ut över bottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
3
Hacka chokladen till chokladtäcket och hetta upp grädden i en kastrull. Dra av från plattan, tillsätt chokladen och rör tills den smält och det blir en slät kräm. Bred ut krämen över cheesecaken och låt stelna i kylskåpet. Vispa grädden och spritsa den över cheesecaken före servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Oreoglass

  2. Oreokaka med fudgetopping

  3. Milkshake med oreo-kakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Bakverk
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania