Pad thai – enkel wokrätt med risnudlar

Av Godare

Vad tycker du?

Pad thai – enkel wokrätt med risnudlar

(162)

Pad Thai med risnudlar – en supergod thailändsk maträtt med risnudlar och ägg som bas. Testa att göra din egen – det blir jättegott. Gör nudlarna med kyckling, räkor eller tofu.

Pad thai – recept på thailändsk rätt med risnudlar

Ingredienser

Ingredienser

300 g
breda risnudlar
2
kycklingfilé, eller ca 10 st tigerräkor/kycklingfilé, eller 150 g fast tofu/kycklingfilé
3
ägg
3.5
salladslök
1
morot, stor
150 g
böngroddar
3 msk
torkade räkor, finns i asiatiska livsmedelsbutiker, kan uteslutas
4.5 msk
jordnötter, finhackat
neutral olja, till stekning

Sås

0.5 dl
Soja, japansk
2 msk
tamarindpuré
2 msk
Ostronsås
2 msk
Fisksås
2 msk
Socker
1 dl
Vatten

Till servering

Lime
Koriander
jordnötter

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan av nudlarna i iskallt vatten så att kokningen avslutas. Nudlarna får inte bli överkokta.
2
Skär kycklingen eller tofun i bitar. Skiva salladslöken och moroten i tunna skivor. Krossa torkade räkor om du använder det. Finhacka jordnötterna.
3
Blanda alla ingredienser till såsen.
4
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna.
5
Bryn kyckling, tofu eller tigerräkor. Tillsätt morot och de torkade räkorna om du använder det och låt steka cirka fem minuter på medelhög värme.
6
Flytta allt innehåll i stekpannan åt ena sidan och knäck i äggen på den andra sidan av stekpannan. Rör runt tills äggen blivit en äggröra.
7
Blanda äggröran med det övriga i stekpannan och tillsätt nudlarna.
8
Häll i såsen och rör om så att det blir jämnt fördelat.
9
Vänd i böngroddarna och salladslök. Smaka av med salt eller mer fisksås.
10
Servera nudlarna med en klyfta lime, koriander och hackade jordnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

    1. Ämnen

      1. Recept
      2. Vegetariskt
      3. Thailändsk mat
    decoration divider

    Vegetariskt

    Visa alla

    Grillad majs med chilismör

    Sötpotatisbowl med avokadohummus

    Blomkålskroketter

    Sötsur grönsakswok