Pad thai – enkel wokrätt med risnudlar
Pad Thai med risnudlar – en supergod thailändsk maträtt med risnudlar och ägg som bas. Testa att göra din egen – det blir jättegott. Gör nudlarna med kyckling, räkor eller tofu.
Ingredienser
Ingredienser
300 g
breda risnudlar
2
kycklingfilé, eller ca 10 st tigerräkor/kycklingfilé, eller 150 g fast tofu/kycklingfilé
3
ägg
3.5
salladslök
1
morot, stor
150 g
böngroddar
3 msk
torkade räkor, finns i asiatiska livsmedelsbutiker, kan uteslutas
4.5 msk
jordnötter, finhackat
neutral olja, till stekning
Sås
0.5 dl
Soja, japansk
2 msk
tamarindpuré
2 msk
Ostronsås
2 msk
Fisksås
2 msk
Socker
1 dl
Vatten
Till servering
Lime
Koriander
jordnötter
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan av nudlarna i iskallt vatten så att kokningen avslutas. Nudlarna får inte bli överkokta.
2
Skär kycklingen eller tofun i bitar. Skiva salladslöken och moroten i tunna skivor. Krossa torkade räkor om du använder det. Finhacka jordnötterna.
3
Blanda alla ingredienser till såsen.
4
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna.
5
Bryn kyckling, tofu eller tigerräkor. Tillsätt morot och de torkade räkorna om du använder det och låt steka cirka fem minuter på medelhög värme.
6
Flytta allt innehåll i stekpannan åt ena sidan och knäck i äggen på den andra sidan av stekpannan. Rör runt tills äggen blivit en äggröra.
7
Blanda äggröran med det övriga i stekpannan och tillsätt nudlarna.
8
Häll i såsen och rör om så att det blir jämnt fördelat.
9
Vänd i böngroddarna och salladslök. Smaka av med salt eller mer fisksås.
10
Servera nudlarna med en klyfta lime, koriander och hackade jordnötter.