Mazarinkaka – mjuk och saftig kaka med glasyr

Av Godare

Vad tycker du?

Mazarinkaka – mjuk och saftig kaka med glasyr

(69)

Mazarinkaka – den saftiga sockerkakan får härliga smaker av mazarin från mandel och bittermandel. Den söta glasyren matchar perfekt.

Mazarinkaka, gott till kaffet.

Ingredienser

Ingredienser

1
ägg
6
Bittermandlar, eller 8 droppar bittermandelolja
1.5 dl
mjölk
3 dl
strösocker
25
sötmandlar
3 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
Bakpulver
1 msk
Vaniljsocker
175 g
Smör

Till formen

Smör
Ströbröd

Glasyr

1 dl
Florsocker
2 tsk
Vatten

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
3
Vispa ägget med bittermandelolja och mjölk. Använder du hel bittermandel så finriver du den först.
4
Mal mandeln. Tillsätt socker, den malda mandeln, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i äggvispet.
5
Rör i det smälta smöret. Blanda väl.
6
Smörj och bröa en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter.
7
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka en timme.
8
Blanda florsocker och vatten till en slät smet och vred ut över kakan när den svalnat. Tips: Om du vill ha rosa glasyr droppar du i lite röd hushållsfärg.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mandelkubb – den populära klassikern

  2. Toscakaka – söt och nötig

  3. Banankaka – söt, saftig och kryddig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!