Honungsfrallor med seg skorpa

Av Godare

(53)

Vad tycker du?

Honungsfrallor med seg skorpa

I de här honungsfrallorna gör rågsikten frallorna saftiga. Honungen ger seg och god skorpa. I receptet ingår även linfrö, men det kan man såklart hoppa över om man vill.
Recept ur boken ”Baka bröd” av Martin Johansson.

Ljuvligt goda honungsfrallor har en härligt seg skorpa.
Ljuvligt goda honungsfrallor har en härligt seg skorpa.

Ingredienser

3 gJäst, 3 g motsvarar 0,5 tesked
3,5 dlVatten
7 dlrågsikt
2 mskHonung
2 tskSalt
1,5 msklinfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

  2. Rör ihop degen med en träslev eller en slickepott och blanda ordentligt.

  3. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur över natten, eller 6–10 timmar.

  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dra ut den till en kvadrat. Vik kanterna mot mitten - först uppifrån och nerifrån, sedan från sidorna. Vänd degen så att skarven hamnar nedåt, strö på lite mjöl och låt jäsa i cirka 40 minuter.

  5. Sätt ugnen på 250 grader när 20 minuter återstår av jäsningen.

  6. Dela degen i tre remsor och dela därefter varje remsa till tre eller fyra frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Grädda i mitten av ugnen tills frallorna fått fin färg, cirka 15 minuter.

  8. Ta ut frallorna och låt svalna en kort stund på plåten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Honungsfrallor med seg skorpa

Ämnen