Vit sparris med mousselinesås

Av Godare

Vad tycker du?

Vit sparris med mousselinesås

(14)

Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten. Mousselinesås är en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Passar perfekt till vit sparris. Servera med ett glas kallt vitt vin.

Vit sparris med mousselinesås

Ingredienser

Mousselinesås på brynt smör

250 g
Smör
2
äggulor
1
citron, juicen
0.5 dl
Vatten
Salt
0.5 dl
lättvispad grädde

Sparris

16
vita sparrisar, medelgrova
2 l
Vatten
40 g
Salt
50 g
Smör
1
citron, juicen
1 msk
Socker
1 knippa
rädisor
1 ask
krasse
2 skivor
vitt bröd

Gör så här

1
Mousselinesås på brynt smör: Bryn smöret tills det tystnar. Dra åt sidan och låt smöret svalna tills lite mer än fingervarmt. Vispa äggula, vatten och citronjuice över vattenbad tills det börjar tjockna. Tillsätt det brynta smöret i en fin stråle. Vänd ned lättvispad grädde och smaka av med salt. Ställ åt sidan gärna i närheten av spisen men inte för varmt.
2
Sparris: Mixa bröd till smulor i en matberedare. Smörstek och låt rinna av på hushållspapper. Hyvla rädisor på mandolin eller skiva tunt med vass kniv. Skala sparris ända upp till knoppen och skär av den nedre delen om den är träig. Koka upp vatten med salt, socker, citronjuice och smör. Lägg i sparrisen och sjud den tills den är mjuk men med en aning tuggmotstånd i mitten. Lättast är att ta upp en sparris, skära av en bit från stjälken och smaka. Lägg upp som på bilden och klipp lite krasse över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

  2. Grön sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika